Vegan Tom Kha

Mõnusalt hapukas, vürtsikas kooksesupp, Tom Kha lihtsas veganversioonis, mille sisse sobivad suurepäraselt riisinuudlid.

1,5 tassi köögiviljapuljongit

3 tassi kookospiima

1 spl kuivatatud sidrunheina

2 tl jahvatatud kalganirohtu

6 kaffirlaimi lehte

1 keskmine sibul, tükeldatud

200 g seeni (šampinjonid, austerservikud vms.)

1 porgand, ribadeks riivitud

1 punane tšilli, poolitatud

200 g tofut, kuubikuteks lõigatud

1 laim, mahlaks tehtud

1 spl sojakastet

2 spl vegan kalakastet

3 spl pruuni suhkrut

1 peotäis värsket koriandrit, tükeldatud

250 g riisinuudleid

Kuumuta pannil kergelt läbi sibul, porgand ja seened.

Vala need potti koos köögiviljapuljongi, kookospiima, kalganijuure, kaffirlaimi lehtede ja sidrunheinapulbriga ning lase madalal tulel podiseda 10 minutit.

Lisa tšilli ja tofukuubikud ning kuumuta veel 5 minutit.

Võta pott tulelt ja sega sisse sojakaste, kalakaste, suhkur ja koriandrilehed.

Vajadusel kohanda maitset- põhimaitse peaks olema hapukas, seejärel soolakas ja kergelt magus.