Toortatraleib
Maitsvat ja tervislikku gluteenivaba leiba saab väga lihtsalt ise kodus küpsetada toortatrajahust. See on nii lihtne, et igaüks saab selle leiva küpsetamisega hakkama.
500 g toortatrjahu
1 pakk kinoajuuretist
3-4 tassi toasooja vett
3 spl datlisiirupit
2 tl roosat Himaalaja soola
2 peotäit päevalille- ja kõrvitsaseemneid
Sega kokku tatrajahu, juuretis ja vesi, nii et tainas ei jääks liiga paks ja raske ega ka mitte liiga vedel.
Pane sooja kohta rätiku alla ööseks hapnema.
Järgmisel hommikul peaks tainas olema muutunud õhuliseks ja kergelt mullitama.
Sega õrnalt sisse datlisiirup, sool ja seemned, vala küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi ja lase 2-4 tundi soojas kohas kerkida.
Küpseta 180c juures 50 minutit ning enne lashtilõikamist lase leival maha jahtuda.
Kõige parem on säilitada tatraleiba viiludeks lõigatuna sügavkülmas, siis saab vastavalt vajadusele rösteris üles sulatada ja röstida.