Rohelise Mungoa Daal

See mõnus maitsev ja toitev daal on väga kergesti seeditav ja immuunsust toetav.
1/2 tassi rohelisi mungube, eelmisel õhtul vette likku pandud.
2 spl oliiviõli
1 loorberileht
1/2 tl vürtsköömneid
1 keskmine sibul, tükeldatud
400 g tükeldatud tomateid
1 spl riivitud ingverit ja küüslauku
1/4 tl kurkumit
1/4 tl tšillipulbrit
1 tl koriandripulbrit
1/2 tl garam masala pulbrit
4 tassi vett
1,5 tl roosat Himaalaja soola
Maitseainete kuumutamiseks:
1 spl oliiviõli
1/2 tl vürtsköömneid
1/4 tl asaföetida maitseainet
Kurna mungoad, mis eelmisel õhtul likku said pandud ja pane kõrvale.
Kuumuta pannil 2 spl oliiviõlis loorberileht ja 1/2 tl vürtsköömned.
Lisa tükeldatud sibul ja prae klaasjaks.
Vala juurde küüslaugu- ja ingveripasta ning prae kuni toores lõhn kaob.
Nüüd lisa tükeldatud tomatid ja maitseained (1/4 kurkumit ja tšillit ning 1 tl koriandrit ja 1/2 tl garam masalat).
Lase umbes 6 minutit podiseda, kuni õli hakkab eralduma.
Lisa leotatud ja kurnatud mungoad ning 4 tassi vett.
Lase kaane all keskmisel tulel podiseda 30 minutit kuni mungoad täiesti pehmed ja kergesti purustatavad.
Kui mungoad on pehmeks keenud, kuumuta pannil 1 spl oliiviõlis vürtsköömned ja asaföetida ning vala daali sisse.
Purusta mungoad kergelt, et daal kreemisemaks muutuks.
Serveeri basmati riisiga.