Rohelise Mungoa Daal

Rohelise Mungoa Daal

See mõnus maitsev ja toitev daal on väga kergesti seeditav ja immuunsust toetav.

1/2 tassi rohelisi mungube, eelmisel õhtul vette likku pandud.

2 spl oliiviõli

1 loorberileht

1/2 tl vürtsköömneid

1 keskmine sibul, tükeldatud

400 g tükeldatud tomateid

1 spl riivitud ingverit ja küüslauku

1/4 tl kurkumit

1/4 tl tšillipulbrit

1 tl koriandripulbrit

1/2 tl garam masala pulbrit

4 tassi vett

1,5 tl roosat Himaalaja soola

Maitseainete kuumutamiseks:

1 spl oliiviõli

1/2 tl vürtsköömneid

1/4 tl asaföetida maitseainet

Kurna mungoad, mis eelmisel õhtul likku said pandud ja pane kõrvale.

Kuumuta pannil 2 spl oliiviõlis loorberileht ja 1/2 tl vürtsköömned.

Lisa tükeldatud sibul ja prae klaasjaks.

Vala juurde küüslaugu- ja ingveripasta ning prae kuni toores lõhn kaob.

Nüüd lisa tükeldatud tomatid ja maitseained (1/4 kurkumit ja tšillit ning 1 tl koriandrit ja 1/2 tl garam masalat).

Lase umbes 6 minutit podiseda, kuni õli hakkab eralduma.

Lisa leotatud ja kurnatud mungoad ning 4 tassi vett.

Lase kaane all keskmisel tulel podiseda 30 minutit kuni mungoad täiesti pehmed ja kergesti purustatavad.

Kui mungoad on pehmeks keenud, kuumuta pannil 1 spl oliiviõlis vürtsköömned ja asaföetida ning vala daali sisse.

Purusta mungoad kergelt, et daal kreemisemaks muutuks.

Serveeri basmati riisiga.