Pad Thai

See on mõnusalt vürtsikas ja maitseküllane roog, mis meeldib kindlasti igale aasiatoidu armastajale.

Tofu asemel võid kasutada mõnda teist proteiiniallikat- näiteks krevette või kana.

2 spl oliiviõli

1 sibul, väikeseks hakitud

2 küüslauguküünt, riivitud

1 jupp 2x2 cm ingverit, riivitud

1 pakk konjakinuudleid, loputatud külma vee all

1/2 väike brokoli, tükeldatud

1 punane paprika, ribadeks lõigatud

1 porgand, riivitud

Kastme koostisosad:

4 spl tamari kastet

2 spl laimimahla

2 spl riisiäädikat

2 spl maapähklivõid

2 tl tšillikastet

1 spl kookossuhkrut

1 spl tamarind pastat

200 g tofut, kuubikuteks lõigatud

1 spl tamari kastet

1 spl oliiviõli

1 spl seesamiseemneid

2 spl rohelist sibulat, tükeldatud

Kuumuta pannil oliiviõli ja prae tofut tamari kastmes ja oliiviõlis umbes 4 minutit kuni kõik vedelik on tofusse imendunud.

Vala tofu eraldi kaussi.

Kuumuta pannil 2 spl oliiviõli ja prae sibul klaasjaks.

Lisa küüslauk ja ingver ning prae veel paar minutit.

Vala pannile porgand, paprika ja brokoli ning kuumuta pannil segades 8 minutit.

Vispelda kokku kastme koostisosad ja vala pannile.

Lisa ka pannile loputatud nuudlid ja tofu ning sega kõik ühtlaseks kokku.

Raputa peale rohelist sibulat ja seesamiseemneid.