Musta Oa Pilaff

Taimne pilaff ei jää sugugi alla klassikalisele roale ei maitselt ega toitainete poolest.

mustad oad sobivad selle toidu sisse väga hästi, kuid vabalt võib kasutada ka teisi ube.

3 spl oliiviõli

1 suur sibul, tükeldatud

1 suur porgand, riivitud

3 küüslauguküünt, riivitud

250 g riisi

1,5 l keevat vett

3 loorberilehte

2 tl puljongipulbrit

1/4 tl jahvatatud musta pipart

2-3 tl soola

400 g purk musti ube

250 ml tomatipastat

Kuumuta paksema põhjaga pott või pann.

Lisa oliiviõli, tükeldatud sibul ja porgand.

Kuumuta aeg-ajalt segades paar minutit.

Lisa riivitud küüslauk ja riis. Kuumuta minutike ning lisa keev vesi ja kõik maitseained (puljongipulber, loorberilehed, pipar ja sool) ning kurnatud mustad oad.

Jäta kaane alla podisema, aeg-ajalt segades, kuni riis on peaaegu pehme.

Sega sisse tomatipasta ja keeda, kuni riis on täiesti valmis ja vedelik imendunud.

Lase 15 minutit jahtuda.