Marjakissell

Marjakissell

See klassikaline magustoit on suhkruvaba ja tervsilik, pungil vitamiinidest ja mineraalidest.

1 l vett

5 spl kartulitärklis

0,5 dl vahtrasiirupit

0,5 dl datlisiirupit

3 dl vaarikaid

2 dl mustsõstraid

Sega külmas vees kartulitärklis, lisa ülejäänud koostisosad ja kuumuta kuni hakkab peaaegu keema.

Sega aegajalt, et tärklis põhja ei settiks ja et marjad kergelt puruks läheksid.

Keera kuumus kohe kinni, kui hakkab keema ning tõsta tulelt.

Lase jahtuda ja serveeri niisama või taimse vahukoore, vaniljekstme, jogurti või kohupiimaga.

Võid kasutada ükskõik milliseid marju- maasikaid, mustikaid, punaseid sõstraid, põldmarju, kirsse jne.

Marjad võivad olla, kas külmutatud või värskel kujul.

Kui tahad veel intensiivsemat maitset, siis võid pool veest asendada puhta marja- või õunamahlaga.