Kreemjas Köögiviljapasta
See mõnusalt kerge aga kreemjas ja maitseküllane pasta meeldib kindlasti igale pastasõbrale.
Soovi korral võid suvikõrvitsa ja porgandi asendada näiteks kreveti või kanaga.
1 väike suvikõrvits, kooritud ja riivitud
2 porgandit, kooritud ja riivitud
1 dl india pähkleid, leotatud
4 dl vett
4 dl tükeldatud tomateid
1 sibul tükeldatud
3 küüslauguküünt, riivitud
6 tk
kuivatatud tomatit, tükeldatud
1 spl Itaalia maitserohelist
2 spl oliiviõli
1,5 tl roosat Himaalaja soola
250 g gv
punase läätse makarone
Keeda makaronid vastavalt pakendi juhisele. Kuumuta pann õliga ja prae sibul klaasjaks.
Seejärel lisa küüslauk ja prae paar minutit.
Vala pannile kuivatatud tomatid, suvikõrvits ja porgand ning prae poolpehmeks.
Lisa tükeldatud tomatid ja Itaalia maitseained ning prae veel mõni minut.
Blenderda india pähklid koos veega ja vala pannile.
Kuumuta segades kuni kaste on mõnusalt paks ja kreemjas.
Maitsesta soola ja musta pipraga ning sega makaronidega kokku.
Suurepäraselt sobib siia pasta peale ka mandli “parmesan”.