Kinoa Kitchari

See tervislik ja maitsev roog on indias tuntud kui tervendav toit, mis toetab immuunsust ja annab kehale puhkust. Kitcharit süüakse indias lausa mitu päeva järjest, et keha saaks puhastuda ja terveneda.
2 spl kookosõli
2 tl sinepiseemneid
2 tl apteegitilliseemneid
2 tl vürtsköömneid
2 tl lambaläätseseemneid
2 tl kurkumit
2 tl jahvatatud koriandrit
1/4 tl tšillipulbrit
2 hakitud sibulat
3 riivitud küüslauku
2x2 cm jupp riivitud ingverit
1 tass mungube/ kollaseid läätsesid, leotatud
1 tass valget kinoad, leotatud
4 tassi tükeldatud köögivilju (porgand, lillkapsas, brokoli
6 tassi vett
2 loorberilehte
1/2 tl asafoetida maitseainet
2 tl soola
Kuumuta sügaval pannil õli ja kuumuta selles paar minutit maitseained (sinepiseemned,
apteegitilliseemned, vürtsköömned, lambaläätseseemned, kurkum, jahvatatud koriander ja tšillipulber). Jälgi, ei läheks kõrbema!
Lisa sibul ja prae klaasjaks.
Seejärel lisa küüslauk ja ingver ning kuumuta paar minutit.
Lisa loorberilehed, asafoetida ja sool.
Vala juurde leotatud+loputatud mungoad/läätsed ja kinoa, lisa vesi ning jäta kaane alla keskmisele kuumusele pooleks tunniks podisema kuni mungoad/läätsed, kinoa ja köögiviljad on täiesti pehmed.