Jaka täidisega tacod

Jaka täidisega tacod

Jaka on suurepärane vili veganite toidulaual, kuna meenutab tekstuurilt liha ja sobib ideaalselt rebitud sealiha, kanaliha, krabiliha või mistahes liha asendamiseks paljudes erinevates roogades.

Jaka võtab kergesti maitseid külge, mis tähendab, et selle maitse saab igaüks vastavalt enda eelistustele kujundada. Selleks aseta tükeldatud jaka meelepärasesse marinaadi. Jakal soovitatakse ligikaudu 20-30 minutit marineeruda, et maitseid vilja sisse imenduksid. Seejärel võib marineeritud jaka kas ahjuplaadile küpsema panna või hoopis pannile visata. Soovi korral saab küpsemisprotsessi käigus viljaliha pannilabidaga väiksemaks tükkideks eraldada: tekkiv kiuline konsistents sobib eriti hästi rebitud liha imiteerimiseks.

Küpsetatud jakat võib serveerida nii salatites, ahjuvormides, pajaroogades, burgeri vahel kui ka võileivakattena. Kuna jaka on võrdlemisi kalorivaene ja kerge toiduaine, sobib see ka suviselt palavatel päevadel kergeks kõhutäiteks.

Tacode sisse sobib hästi lihtsalt sibula ja fajita maitseaineseguga praetud jaka.

1 suur sibul, tükeldatud

1 purk jakat, kurnatud ja tükeldatud

Maitse järgi soola ja fajita maitseainet

2 spl oliiviõli

Prae sibul oliiviõlis klaasjaks, lisa jaka ja maitseaine ning prae mõnusalt pruuniks.

Täida tacod või tortillad praetud jaka, salsa, tacokastme, quacamole ja india pähkli hapukoorega ning naudi tervislikku mehhikopärast rooga.