Foccacia

See mõnusalt pehme ja õhukese krõbeda koorega itaaliapärane oliivide ja maitsetohelisega sai sobib suurepäraselt pasta kõrvale või ka niisama söömiseks.
55 g täistera nisujahu
445 g nisujahu
10 g oliiviõli
10 g soola
100 g juuretist
400 g vett
1 peotäis rohelisi oliive
1 peotäis musti oliive
1 peotäis kirsstomateid
1 spl hakitud värsket rosmariini ja tüümiani
1/2 tl soolahelbeid
Sega kõik koostisosad kokku kuni moodustub ühtlane taigen.
Vala õlitatud kaussi ja voldi 4 korda iga 30 minuti järel.
Voltimine käib nii, et venitad kõigist neljast küljest taigna üles ja peale nagu ümbriku.
Seejärel vala taigen vahjuõlitatud pannile, mis on umbes poole väiksem tavalisest ahjuplaadist.
Lase seal kaetult kerkida 2 tundi, iga 30 minuti järel venita õrnalt märjaks tehtud sõrmedega tainast panniäärte poole.
Lõpuks lase veel 2 tundi taignal kerkida kuni on õhuline ja mullitav.
Kuumuta ahi 220 kraadini vajuta taignasse oliivid ja kirsstomatid ning lõpuks puista üle soolahelveste ning värske rosmariini ja tüümianiga.
Küpseta ahjus 20-30 minutit, viimased 10 minutit hoia silma peal, et liiga pruuniks ei küpseks.
Enne lahtilõikamist lase 15 minutit jahtuda.
Kõige parem on värskelt süüa või samal päeval.
Ülejäägid sobivad aga suurepäraselt rösterisse, nii saavutab foccacia oma algse ahjusttulnud krõbeduse.