Chana Masala Spinatiga

Chana Masala on klassikaline india roog, mis on mõnusalt maitseküllane aga mitte liigselt vürtsikas.

Kui soovid oma kööki tuua indiapärast hõngu, siis on just chana masala hea alustuseks.

2 spl õli

1/2 loorberilehte

2 cm jupp kaneelikoort

3 nelk

1 tl apteegitilli seemneid

2 rohelist kardemoni kauna

2 keskmist sibulat, püreestatud

1 spl riivitud ingverit ja küüslauku

400 g püreestatud tomateid

1 tl suhkrut

2 tl roosat Himaalaja soola

1/4 tl kurkumit

1/4 tl tšillipulbrit

1 tl jahvatatud koriandrit

1/2 tl garam masala maitseainesegu

1/2 tl jahvatatud vürtsköömneid

400 g keedetud kikerherneid

100 g vett

1/2 tl purustatud kasuri methi lehti (lambaläätse lehed)

Kuumuta pannil õli ning lisa kaneelkoor, nelk, kardemon ja apteegitilli seemned.

Lisa kohe sibulapasta ja pruunista korralikult läbi.

Seejärel pane pannile riivitud küüslauk ja igver ning kuumuta mõni minut kuni toores lõhn kadunud.

Lisa tomatipüree, sool ja suhkur ning kuumuta 6 minutit.

Sega tomatisegusse kõik maitseained peale kasuri methi- kurkumipulber, jahvatatud koriander, tšillipulber, jahvatatud vürtsköömned ja garam masala maitseainesegu.

Lisa kikerherned, spinat ja vesi ning sega kuni spinat sulanud.

Võta umbes 1 dl kikerhernesegu,  püreesta blenderi või saumiksriga ja sega uuesti masalasse tagasi.

Sega lõpuks kasuri merhi ning serveeri kuumalt basmati riisi ja/või küüslaugunaaniga.

Basmati riisi keetmist alusta riisi loputamisega- võta 2 dl riisi ja loputa sõelal jooksva külma vee all kuni vesi on selge.

Lase riisil sõelal 5 minuti nõrguda.

Vala riis potti koos 2 dl veega ja lase keema.

Kohe, kui hakkab keema, keera kuumus miinimumi peale, pane potile kaas peale ja lase podiseda 15 minutit ilma kaant tõstmata.

Tõsta pott tulelt ja lase veel 5 minutit kaane all riisil haududa, seejärel eemalda kaas ja sega riis õhuliseks.